Protez Diş Nedir?

Protez Diş Nedir?

Protez ağızda çeşitli nedenlerle kaybedilen ya da deforme olan dişlerin yerine uygulanan, doğal dişlerin tüm estetik ve fonksiyonel görevlerini yerine getiren tüm yapay oluşumlara denir.

Protezler ikiye ayrılır:

1-Hareketli Protezler:

Total Protez

Doğal dişlerin tümüyle kaybedildiği durumlarda kullanılır. Hareketli yapısından dolayı ağızdan sıkça çıkabilen ve damak yüzeyini de kapladığı için his kaybına neden olan kullanımı ve bakımı zor bir protez çeşididir.

Günümüzde ise total protezler yerini implant destekli sabit protezlere bırakmış ve tamamen dişsiz ağızlar için tek alternatif olmaktan çıkmıştır.

Parsiyel Protezler

Kısmen dişsiz olan hastalarda kullanılan ağızlarda diş eksikliği olan bölgeye kroşe dediğimiz metal bir kancayla tutturulan kısmi bir protez çeşididir.

Hassas Bağlantılı Protezler

Tamamen dişsiz olmayan hastalarda kullanılır. Daha estetik olan görünümleri, tutunmadaki başarısı nedeniyle parsiyel proteze oranla daha üstün sayılmakta ve tercih sebebi olmaktadır.

2-Sabit Protezler:

Hastaların uyum sağlamakta çaresizce zorlandıkları hareketli protezlerinden kurtulmaları, kemik erimesinin ötelenmesi gibi avantajları sebebiyle İmplant Destekli Sabit Protezler hem hasta hem de hekim açısından son derece prestijli ve yüz güldürücü bir seçenek haline gelmiştir. Yüksek teknolojiyle üretilen titanyum implantlar diş hekimliğinde kronikleşmiş bir çok sorunu da ortadan kaldırmıştır. Hareketli total protezler kullanım ve bakım zorluğu açısından günümüzde yerini implant destekli sabit protezlere bırakmıştır.

Kısmi ya da tamamı dişsiz hastalarımız , Kağıthane’de uzman kadrosuyla hizmet veren İmplant Akademi sizi ağız ve diş sağlığınıza kavuşturma konusunda iddialıdır.

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70