Ağız ve Diş Sağlığını Hurafelere Kurban Etmeyelim

Son zamanlarda medyada flor alımının zeka geriliğine ve bazı sağlık problemlerine yol açtığı iddia ediliyor. Florun zararlı etkilerine yönelik bilimsel gerçekleri yansıtmayan bilgilerin sosyal medya aracılığıyla yaygınlaştığı görülüyor aslında flor, diş çürüklerinin önlenmesinde 70 yılı aşkın zamandır kullanılıyor.

Florlu diş macunu kullanımında gelişmiş ülkelerle Türkiye’deki rakamları karşılaştırdığımızda, Türkiye’deki rakamların hala çok düşük olduğunu ve yıllar içinde gerçekleşen artışın da çok yavaş olduğunu görmekteyiz. Bu durum ülkemizde diş çürüklerinin çok yaygın olmasının nedenlerinden bir tanesidir.

Son zamanlarda florla ilgili olarak konunun uzmanı olmayan kişilerce bilimsel verilere dayanmayan bilgilerin verildiğini, ebeveynlerin de bu bilgilere inanma eğiliminde olduğunu, yıllarca emek verilerek oluşturulan bilincin geri gitmeye başladığını Kağıthane Diş Hekimi -İmplant Akademi olarak görüyoruz ve bu duruma üzülüyoruz.

Flor, insan vücudunun ihtiyacı olan yedi elementten biridir ve bunun vücuda belli oranlarda, belli şekillerde alınması gerekmektedir. Kağıthane Diş Kliniği yüzeysel flor uygulamalarının diş çürümelerine karşı etkili olduğunu bildirir. Florlu diş macunuyla fırçalamanın dışında flor verniği ve jellerin de kullanılabileceğini söyleyen Kağıthane diş hekimleri, verniğin uygulama kolaylığıyla öne çıktığını belirtiyorlar. Flor vernikleri diş hekimleri tarafından yılda iki kez uygulanabilir.

Diş çürüğünün önlenmesinde flor ve florlu preparatların uygulamaları güvenli, verimli ve düşük maliyetli yöntemlerdir. Evrensel ölçekte erişimi sağlamak adına gerekli flor uygulamalarını teşvik için daha fazla çaba sarfetmek gerekmektedir.

İyi bir ağız hijyeninin sağlanmasında ve etkili diş çürüğü önleme stratejilerinin temel unsurları arasında şeker tüketiminin azaltılmasının yanında düzenli flor kullanımı da yer almaktadır. Flor etkinliğini diş yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak gösterirken diğer taraftan bakteriyel asit üretimini engelleyerek, gelecekteki asit saldırılarına karşı mine direncini de arttırmaktadır.

Flor birçok şekilde diş yüzeyine ulaşabilir: Kağıthane Diş koruma programında, toplumsal ölçekli müdahalelerin bir parçası olarak su, tuz veya süte eklenebilir. Diş kliniklerinde jel, vernik ya da tablet şeklinde uygulanabilir veya reçete edilebilir. En genel hali ise kişisel bakımın bir parçası olarak diş macunlarıyla ve ağız gargaraları içinde yer alır.

Kağıthane Diş Hekimliği – İmplant Akademi

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70