Modern İmplantlarda Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Bir implant tedavisinin uzun dönem başarısında kullanılan implant materyalinin direkt rolü vardır. Kağıthane Diş Polikliniği - İmplant Akademi Çene Cerrahisi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Özgür Öztürk uzun dönemde başarılı sonuç için sertifikalı, üretim aşamalarında kalite kontrolünden geçen ve modern özelliklere sahip implant kullanımını tavsiye ediyor.

Peki modern implantlarda hangi özellikler bulunmalıdır?

Bariyer Tasarım: İmplantın boyun bölgesinin sonunda çap daralması tasarımı yapılıyor, daralan bölgeye yumuşak doku tutunuyor. İmplant boyun bölgesinde oluşabilecek kemik kayıpları önleniyor, bakteriyel invazyona karşı bir bariyer oluşuyor.

Platform Switch: İmplant bağlantı bölgesi konik olarak tasarlanır. Üst yapıda kullanılan parçalar da bu konik yapıya uygundur. Böylelikle implant ile dayanağın bağlantı noktasında bakterilerin sızması engellenir ve dişetinin estetik bir görünüm alması sağlanır.

Konik-Altıgen: Altıgen yapı, implant ile dayanak arasında kilit görevi sağlar. Konik yapı desteği ile yüksek stabilite sağlanır, bakterilerin sızması engellenir.

Transfer Parçası: Transfer parçası klinik aşamasında açık ve kapalı ölçü sistemleri için uygundur. Özel tasarım ve yivleri sayesinde rotasyonu önler. Hatasız ölçü almayı garanti eder.

Başarılı bir impantın uzun ömürlü olması için en önemli faktörlerden biri ise “İmplant üstü protez”dir. İmplant üstü protez uygulamalarında başarı doğru planlamaya bağlıdır. Standart dayanak kullanımı pek çok uygulamada yeterli alt yapı desteği sağlayamamaktadır. Bu durum ileriki yıllarda problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Protez uygulamalarında kişiye özel dayanak uygulaması (custom abutment) uzun dönemde %100’e yakın başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Kağıthane Diş Polikliniği - İmplant Akademi de ise implant üstü protez uygulamalarını protez uzmanlarımız yapmaktadır.

Herhangi bir sorunuz var ise bize ulaşmaktan çekinmeyin.

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70