Diş Estetiği İçin Yapılabilecek Tedavi Prosedürleri

Pembe Estetik (Dişeti Estetiği)

Kısa dişler, güldüğünüzde dişetlerinin çok görünmesi veya dişeti seviyeleri, diş çekimini takiben yumuşak ve sert doku kayıpları estetiği oldukça etkilemektedir. Plastik periodontal cerrahi ile dokuları yeniden şekillendirmek veya eksik alanların hacminin artırılması mümkün olabilmektedir. Bu gibi durumlarda diş eti hastalıkları uzmanlarının yapacağı basit operasyonlar ile diş boyları uzatılabilir veya dişetleri simetrik hale getirilebilir.

Direkt Kompozit Uygulaması

Dişler arasındaki küçük aralıkların kapatılmasında, çapraşık veya dönmüş dişlerin düzeltilmesinde, aşınma ve hafif renklenme vakalarında dişten minimum madde kaldırarak yapılan bir çeşit kompozit dolgu uygulamasıdır. Bonding uygulaması olarak ta adlandırılıyor.

Son derece konservatif olması, tek seansta tamamlanması, dişte minimum aşındırmayla uygulanabilmesi ve estetik olarak tatminkâr sonuçlar vermesinden dolayı tercih sebebidir. Ancak birkaç yıl içinde renklenmeler olabilir. Bu durumda küçük ilaveler ve tamiratlar gerekebilir.

Porselen (Seramik) Laminate Veneerler

Günümüzde; gelişen teknoloji ve yükselen hayat standardı, estetik beklenti anlayışının değişimine öncülük ederken, daha az madde kaybı ile daha sağlıklı restorasyonların gelişimini sağlamıştır. Porselen laminate veneerler yüksek renk stabiliteleri, bio uyumlulukları, ağız sıvılarından etkilenmemeleri, diş yüzeyinden çok az madde uzaklaştırılması gibi avantajları ile günümüzde popüler restorasyon türleridir.

Ön dişlerde; renk değişiklikleri, pozisyon ve şekil bozuklukları ya da dişler arasındaki aralıklar Porselen laminalar ( yaprak dişler) ile düzeltilebilir. Yaprak diş uygulamasında dişin sadece ön yüzeyinde, az bir kesim yapılır ve yapay tırnak veya kontakt lens benzeri porselenler hastaya uygun olarak hazırlanır sonrasında adeziv yapıştırıcılarla porselenler dişe yapıştırılır. Hem dişin diğer yüzeylerinin doğal yapısı hem de diş-dişeti ilişkisi korunmuş olacaktır. Kompozit gibi diş rengindeki malzemelerden de yapılabilmesine rağmen günümüzde estetik ve biyolojik avantajlarından dolayı daha maliyetli olmasına rağmen porselen laminalar daha çok tercih edilmektedir.

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70