Azot protoksit cihazları ile dişçi korkusu azalıyor

Dişçi korkusu özellikle çocuklarda olmak üzere pek çok kişinin kabusu. Azot protoksit cihazı ile bu korkulara son verilmesi hedefleniyor.

Hızla ilerleyen teknoloji dişçilikte de önemli adımlar atılmasını sağladı. Son dönemde popüler olan dental lazer yöntemi, hem daha kaliteli ve rahat bir tedavinin görülmesini sağlıyor hem de dişçi korkusunu en aza indiriyor.

Çocuklar da Dişçiden Korkmayacak

Özellikle çocuklar genel anlamda hastane, dişçi gibi yerlerden korkarlar. Bu durumun pek çok sebebi olabilir. Hastaların görülmesi, kullanılan aletler, aletlerin çıkardığı sesler, dişe yapılan işlemler gibi durumlar çocukları korkutur ve uzaklaştırır. Dolayısı ile çocukları dişçiye götürebilmek çok zordur.

Dişçiye ilk kez gidilmesi, tedavi koltuğuna oturulması ve aletlerin görülmesi hem çocuğu hem de diş hekimini olumsuz yönde etkiliyor. Doktorun işini yapamaması, zaman kaybetmesi, diğer hastalarla yeterince ilgilenememesi gibi sıkıntılar ile karşılaşılabiliyor. Çocuklarımızın çok korktuğu zamanlarda işlem yapılmaması ve bir sonraki randevuda işlem yapılması daha doğru olur.

Dental lazer yöntemi iki çeşide ayrılıyor. Birinci yöntem yumuşak bölgelere uygulanırken, ikinci yöntem ise sert dokulara uygulanıyor. Dental lazer yöntemi ile yapılabilecek tedavi işlemleri; diş etinin kaldırılarak dişin rahat çıkmasını sağlamak, diş eti tedavileri, çürük temizleme gibi birçok işlem oluyor. Tedavi işlemi normal diş işlemlerine göre daha çabuk ve acısız geçerken, iyileşme süreci de bu yönde daha kolay oluyor.

Kağıthane Diş Polikliniği - İmplant Akademi‘de de dental lazer uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulamayı siz de yaptırmak istiyorsanız sizleri kliniğimize bekliyoruz.

İmplant Akademi İletişim

0533 658 58 93

0212 225 66 76

0532 623 56 70